Posted by: FELT School | September 13, 2017

Bucate din Inima Siciliei

Involtini di spaghetti, caponata siciliana, cannoli, mousse di ricotta sunt doar primele bucate siciliene pregătite cu mult drag de dl. Mario Rinaldi și dl Carlo Ciaramidaro, profesori de la IPSSEOA ,,K Wojtyla”, Catania, Sicilia în perioada 12-13 septembrie a.c. la școlile profesionale din Republica Moldova.

Aceste bucate au fost scăldate în atenția elevilor, maistrilor și profesorlor de limba engleză de la școlile profesionale din Republica Moldova specializate în domeniul gastronomiei. Ulterior, profesorii de limba engleză au participat la seminare privind integrarea resurselor CLIL și înregistrărilor video în cadrul cursului de limba engleză organizat ca parte a curriculei în școala pe care o reprezintă. Aceste seminare au fost promovate de dna Anna Chiarenza, profesoară de limba engleză și coordonator de proiecte educaționale la IPSSEOA ,,K. Wojtyla”, Catania, Italia.

 

Bucatele au fost pregătite în cadrul sesiunilor de masterclass privind bucatele siciliene organizate la Centrul de Excelență în Servicii și Prelucrarea Alimentelor din Bălți și la Școala Profesională din Ștefan Vodă. Organizatori au avut posibilitatea să efectueze înregistrări video în cadrul sesiunilor de masterclasss care ulterior vor fi utilizate pentru a efectua resurse didactice pentru cursul ,,Limba Engleză pentru Gastronomie”.

Aceste activități sunt orgaizate în cadrul proiectului FELT School  nr 414_2015/2018 cu suportul financiar al Fundației ,,Serviciul de Dezvoltare din Liechtenstein”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: